Medeni sirupi so narejeni po starih receptih naše babice. Naučila nas je, kako iz vsake rastline izvabimo njene zdravilne učinkovine in jih prelijemo v medene sirupe. Rastline nalagamo v sode po plasteh izmenično z domačim medom in sladkorjem. Pustimo jih zoreti na soncu ali v podzemnih kleteh in po določenem času se učinkovine rastlin spremenijo v medeni sirup, ki ga pretočimo v kozarce. Vse medene sirupe uživamo po žličkah 4 do 6 krat na dan oziroma po potrebi.
REGRAT
Regrat vsebuje cvetove regrata, domači med, sladkor in limono.
TRPOTEC
Trpotec vsebuje liste in korenino trpotca, domači med in sladkor.
VRŠIČKI
Vršički vsebujejo mlade vršičke smreke in jelke, domači med in sladkor.
ŽAJBELJ
Žajbelj vsebuje liste in cvet žajblja, domači med sladkor in limono.
ŠIPEK
Šipek vsebuje zrele plodove šipka, domači med, sladkor in limono.
PLJUČNIK
Pljučnik vsebuje liste in cvetove pljučnika, domači med, sladkor in limono.